Monday , March 27 2023

Jo vetëm temperaturë dhe humbje e nuhatjes, sipas mjekëve italianë këto janë shenjat më pak të zakonta të koronavirusit që s’duhen injoruar

Nga simptomat që tregojnë infektimin me Covid-19 janë, humbje e shijes, nuhatjes apo vështirësi në frymëmarrje, por këto nuk janë të vetmet që lidhen me sëmundjen e Koronavirusit. Një studim ka zbuluar disa shenja të tjera që mund të tregojë se një person është i infektuar me Covid-19. Një prej simptomave përfshin, skuqje ose shenja të ngjashme në lëkurë me atë të lisë së dhenve.

Sipas një studimi të dermatologëve në Lombardi, të 88 personat që kishin rezultuar pozitiv për Covid-19, ata zbuluan se afërsisht 20 përqind kishin simptoma të lëkurës. Këto simptoma konsistonin në skuqje, shenja apo pika si ato të lisë së dhenve.

Dobësi e muskujve, marramendje

Simptoma të lehta neurologjike të tilla si humbja e shijes ose nuhatjes, dhimbje koke, marramendje, ose dobësi të muskujve, mund të shfaqen në fillim të sëmundjes.

Komplikime kardiovaskulare

Covid-19 mund të rrisë rrezikun e mpiksjes jonormale të gjakut. Kur mpiksjet formohen në enët e vogla të gjakut, kjo mund të shkaktojë simptoma të vogla të lëkurës.

Ndaj ruani distanicimi social dhe tregohuni vigjilent.

Advertisement