Femrat e bukura janë të dëmshme për shëndetin e mashkullit sipas disa shkencëtarëve

Studimi i Universiteti të Valencias në Spanjë besojnë se nëse meshkujt që kanë probleme me vetëbesim dhe mendojnë që femra që kanë afër është e paarritshme për ta efekti i kortizolit shtohet, dhe ndërlidhet me sëmundjet e zemrës.

Kalimi i rreth pesë minuta kohë me një grua të bukur rritë nivelet e kortizolit, hormon trupor i stresit kanë njoftuar disa shkencëtarëve nga Spanja.

Studimi i Universiteti të Valencias në Spanjë besojnë se nëse meshkujt që kanë probleme me vetëbesim dhe mendojnë që femra që kanë afër është e paarritshme për ta efekti i kortizolit shtohet, dhe ndërlidhet me sëmundjet e zemrës.

E nëse nuk jeni mashkull me ankth sipas këtyre shkencëtarëve, vlen të ceket se kortizoli mund të ketë efekte pozitive në doza të vogla, duke e përmirësuar mirëqenien.

Sidoqoftë, nivelet e larta kronike të kortizolit mund ta keqësojnë gjendjen e sëmundjeve të ndryshme, si atyre të diabetit, hipertensionit, impotencës e tjera sëmundje.