E vërtetoi edhe shkenca. Lexoni se çfarë thotë për shoqërinë e Universitetit

Thuhet se shoqet janë motrat që kemi zgjedhur, por gjithmonë do të ketë një miqësi më të fortë dhe më të qëndrueshme. Prandaj, donim të shqyrtonim më tej dhe të zbulonim se cilat janë miqësitë më të rëndësishme në jetën e njerëzve. Sipas studimeve të ndryshme, u konkludua se shoqet që gjejmë në Universitet janë më të mirat dhe më të qëndrueshme.

Por kjo do të kishte një shpjegim. Ndryshe nga miqtë e lagjes apo shkollës, njerëzit që njohim në Universitet kanë shije shumë më të ngjashme. Shoqet që njohim në qendrat e arsimit të lartë janë ata që zgjodhën të njëjtën karrierë si ne, prandaj, interesat e tyre janë të njëjta dhe madje edhe mënyra e tyre për të parë botën.

Me kalimin e viteve, e kuptojmë se nuk kemi shumë gjëra të përbashkëta me miqtë tanë të gjimnazit dhe ne bashkohemi shumë më mirë me njerëzit që takuam në Universitet. Një tjetër pikë për të nxjerrë në pah është se kur jemi njerëz më të pjekur, marrëdhëniet tona bëhen shumë më solide dhe të qëndrueshme. Gjithashtu, ndërsa po mbarojmë garën, kuptojmë se dëshira jonë për të bërë miq është minimizuar dhe ndihemi shumë të lumtur dhe të kënaqur me këta njerëz.

Dhe një nga pikat më të zakonshme në miqësitë e Universitetit është se (pasi ata kanë të njëjtën karrierë) mund të gjenden në qendrat e tyre të punës dhe këtu patjetër miqësia nuk do të përfundojë kurrë. Ata mund të kenë mendime të ndryshme, ndoshta jeta e tyre ndryshon dhe prioritetet e tyre nuk janë më të njëjta, por gjithmonë do të gjejnë një moment për të parë njëri-tjetrin.

Pra, mos harroni të vlerësoni gjithmonë miqtë tuaj dhe të keni një marrëdhënie më të mirë të të gjithë jetës. Shkenca tregon se miqësia që bëjmë gjatë kohës në studime do të ishte më e rëndësishmja e jetës sonë.