Doktori japonez: Si të zbulosh vetë nëse mund të jesh infektuar me Covid-19 dhe një këshillë të thjeshtë për t’u zbatuar

Një doktor dhe fizikant japonez na jep një këshillë se si të parandalojmë koronavirusin dhe një mënyrë për të zbuluar vetë, nëse mund të jemi infektuar apo jo.

Koronavirusi mund të mos i shfaqë simptomat për 14 deri në 27 ditë, dhe ai sugjeron një mënyrë për ta zbuluar.

Nëse ke ethe, temperaturë të lartë, ose kollë dhe shtrohesh në spital për mushkëritë, mund të kesh 50% fibrozë, dhe kjo do të thotë se je vonë.

Por ka një mënyrë se si të kuptojmë nëse jemi prekur ose jo, në vetëm pak më shumë se 10 sekonda për çdo mëngjes.

Merr frymë thellë dhe mbaje frymën për më shumë se 10 sekonda. Nëse arrin të mbash frymën pa u kollitur dhe pa përjetuar shqetësime, si shtrëngim në kraharor dhe gjendje ankthioze, tregon se nuk je i prekur nga fibroza dhe nuk ka indikacione për koronavirus. Këtë duhet ta bësh çdo mëngjes në një ambient me ajër të pastër.

Fizikanti dhe doktori japonez këshillon njerëzit të bëjnë një gjë të thjeshtë.

Sigurohuni që fyti dhe goja të jenë gjithnjë të lagësht. Pi pak ujë çdo 15 minuta. Edhe nëse virusi futet në gojë, duke pirë ujë apo lëngje të tjera, ndihmon që të kalojë nga ezofagu në stomak. Acidi që ka vetë stomaku e vret virusin. Nëse nuk pi ujë mjaftueshëm dhe rregullisht, virusi mund të futet nga ajri përmes rrugëve të frymëmarrjes dhe të prekë mushkërinë, që do të thotë rrezik./tiranapost/