Çdo mbrëmje ai lë ushqim për nevojtarët në stol, misioni i bukëpjekësit zemër flori

Në këtë stol një mrekulli e vogël dashurie ndodh çdo mbrëmje: mbushet me shishe qumështi, uji, vaji dhe bukë për nevojtarët; është disa hapa larg nga dyqani i një furre buke.

Ashtu si engjëjt, është gjithmonë i veshur me të bardha dhe nuk llogarit lodhjen, sepse në fund të çdo dite, ai nuk shkon të flejë pa bërë më parë atë që për të është një mision i jetës: sigurohet që stoli para dyqanit të tij të mos jetë kurrë bosh.

Ndoshta ju mendoni se bamirësia duhet të bëhet në heshtje, por ne vendosëm t’ju tregojmë historinë e tij, sepse shembuj si ai i tij duhet të imitohen. Për Fedele, bukëpjekësi me zemrën e artë të Caltanissetta, Itali vlen vetëm një rregull: “Të gjithë kanë të drejtë të shijojnë”; dhe “pankina” e tij është bërë një pikë referimi për këdo që ka nevojë për familjen pa të ardhura ose migrantë që kërkojnë një vakt.

“Në Caltanissetta u zbulua pas 19 vjetësh, por unë e kam bërë këtë për 19 vjet”, tha ai. Jo i kënaqur për të dhuruar vetëm mallra të prodhimit të tij, Fedele, me spontanitetin e tij, ishte në gjendje që së shpejti të përfshijë edhe miq dhe të njohur, duke u bërë zemra e një zinxhiri solidariteti nga dita në ditë gjithnjë e më e madhe.

Ndonjëherë ka nga ata që nuk mund të largohen nga shtëpia për të arritur në stol dhe më pas Fedele vendos pa hezitim të kthehet në një korrier: “Nëna e një fëmije të sëmurë më kërkoi një ditë për t’i sjellë asaj bukë të mbetur sepse nuk kishte mundësi ta ushqente. Unë vrapova për të ndihmuar dhe që atëherë fillova ta bëja çdo ditë “.

Ai ka një gjë të fundit për t’u thënë të gjithëve: “Unë u bëj një njoftim edhe furrave të tjera, nëse keni mundësinë të nxirrni diçka, vendoseni. Motoja që vendosa në Facebook është kjo: Do ​​Bëni gjithçka që të tjerët nuk bëjnë ’. Provojeni vetë, dhe shihni se sa e bukur është të jetosh kështu!