Elbasan/ Pa çati prej motit të keq, familja Shuli kërkon ndihmë

Prej dy muajsh, Zyber Shyli së bashku me bashkëshorten dhe dy fëmijët, në fshatin Balëz të Elbasanit, jetojnë në qiell të hapur. Çatia e improvizuar me teneqe u shkatërrua nga një rrebesh i shoqëruar me erë të fortë në fillim të shtatorit. Prej atëherë banesa dhe 4 familjarët, jetojnë mes shiut.

Familja Shuli jeton me kempin e dy fëmijëve, të dy të sëmurë dhe e ka të pamundur të investojë për riparimin e objektit. Ndërsa dëmi u vlerësua vetëm 40 mijë lekë, para të pamjaftueshme për të riparuar çatinë.

Emergjencat civile e vlerësuan dëmin 80 mijë lekë dhe siç parashikon ligji, dëmshpërblimi vlen sa 50% e dëmit. Por 40 mijë lekë për duket janë të pamjaftueshme për familjen Shuli e cila jeton në qiell të hapur duke apeluar për ndihmë.