“Pas karantinës do të jemi më të mirë” Profesor Tupe tregon përfitimet

Profesori Edmond Tupe në një intervistë për Fax news, duke folur për Covid-19 dhe ndikimin e kësaj situate në jetën tonë, rënditi edhe disa benefite të karantinës. “Do të jemi më të mirë pas karantinës. E kemi të nevojshme të mbështesim njëri- tjetrin është një ndihmë psikologjike nëse ne i gjejmë vetes punë gjatë karantinës”, tha Tupe.

Teksa bëri një paralelizëm më një pjesë të letësisë botërore Tupe tha “se Covid-19 është si guri i Sizifit një kryevepër botërore, por edhe nëse kjo pandemi  është e tillë duhet të bashkëhetojmë më të”. Në lidhje me masat e marra profesori tha se “kjo lidhet me disa shprehje si më i shkathti më i shpejti.

“Në këtë lloj situatash ka edhe një gjë imponohet forca e njëshit duke iu referuar liderve politikë me vendimet e tyre”.Një gjë të mirë që ka karantina është edhe meditimi, qytetarët do të kenë ndryshime dhe reflektime në këtë periudhë”./ElbasaniPlus/