Misteri i madh/ 22 shtetet që i kanë shpëtuar koronavirusit

Janë vetëm 22 vende në botë, të cilat nuk kanë regjistruar asnjë rast me koronavirus brenda kufijve të tyre. Ky virus vdekjeprurës ka mbërthyer gjithë botën, duke krijuar ankth, frikë dhe pasiguri tek të gjithë.

Por, ka edhe vende me fat në Afrikë, Azi dhe Oqeani që janë të paprekura. Shumë prej vendeve morën vendimin për të mbyllur kufijtë e tyre përpara se të regjistronin rastin e parë të virusit vdekjeprurëse, një vendim i cili duket se ka qenë shpëtimtarë për ta.

Jemeni, me një popullsi prej afro 29 milionë, është vendi më i madh për nga numri I popullsisë që akoma nuk ka regjistruar raste të Covid-19.

AFRIKË

Malawi, Burundi, Sudan jugor, Sierra Leone, Botswana, Lesotho, Comoros, São Tomé, Príncipe

AZI

Jemen, Koreja e Veriut, Taxhikistan, Turkmenistan

OQEANI

Soloman Islands, Vanuatu, Samoa, Kiribati, Micronesia, Tonga, Marshall Islands, Palau, Tuvalu, Nauru