A e përhapin fëmijët COVID 19? Shkencëtarët tronditin me përgjigjen e tyre

Fëmijët e përhapin koronavirusin njësoj si të rriturit. Ky është studimi më i fundit i realizuar në Korenë e Jugut. Studimi gjeti se fëmijët e moshës nga 10 deri në 19 vjeç mund ta përhapin virusin njësoj si të rriturit, duke sugjeruar se shkollat 9-vjeçare dhe të mesme mund të kthehen në vatra infeksioni.

Fëmijët më të vegjël se 10 vjeç e transmetojnë më pak virusin, edhe pse rreziku nuk është tërësisht zero. Ekspertët thanë se rezultatet tregojnë se shkollat duhet të kenë një plan të qartë për të menaxhuar shpërthimin e virusit përpara se të hapen. Studiuesit kanë gjurmuar vetëm kontaktet e fëmijëve të sëmurë me koronavirus, ndaj është ende e paqartë se sa është përhapja nga fëmijët asimptomatik.