Monday , March 27 2023

Studimi tregon pse nuk duhet të flini në një shtrat me partnerin tuaj

Mosfjetja në një shtrat me partnerin ose partneren nuk janë një shenjë e grindjeve martesore. Ato janë çelësi për një shëndet më të mirë dhe një marrëdhënie më të lumtur. Kështu thotë studimi më i fundit, i cili tregoi se një në gjashtë çifte janë të destinuar për të fjetur larg njëri-tjetrit. Kjo ndodh pasi ata duan të bëjnë gjumë të rehatshëm.

Ndërsa një analizë e vitit 2016 e studimeve të mëparshme nga Universiteti Mjekësor Paracelsus, në Gjermani, tregoi se problemet e gjumit dhe problemet e marrëdhënieve kanë tendencë të ndodhin njëkohësisht. “Gjumi i dobët ndikon në performancën tuaj, marrëdhëniet, rrit rrezikun tuaj nga aksidentet dhe në afat të gjatë, shoqërohet me një rritje të peshës, diabetit të tipit 2 dhe depresionit”, ka theksuar dr. Stanley.

Advertisement