Monday , August 15 2022

Kulturë (Shqiperia)

“S’ka ma turp”- peticion online kundër emisioneve që transmetojnë përmbajtje denigruese dhe të dëmshme për fëmijët, kërkohet ndërhyrja e AMA-s

Studiuesi Fabian Zhilla ka nisur një peticion në internet që i drejtohet Autoritetit të Mediave Audiovizive dhe Agjencisë Shtetërore për të Drejtat dhe Mbrojtjen e Fëmijëve lidhur me “reality shoë” televiziv që transmetojnë mesazhe me përmbajtje të dëmshme për fëmijët dhe shkelin moralin publik. Zhilla kërkon nga institucionet që emisione …

Lexo më shumë »

Ministrja jep lajmin: Nga shtatori i këtij viti, nxënësit e shkollave shtetërore mund t’i bëjnë detyrat e shtëpisë në …

Duke nisur nga muaji shtator 2022, në shkollat publike të vendit do të aplikohet projekti “Bëjmë Detyrat e Shtëpisë”. Deri më sot në këtë projekt janë përfshirë 140 shkolla në të gjithë vendin. Në to janë formuar rreth 400 klasa mësimore dhe janë përfshirë mbi 7800 nxënës dhe 800 mësues. …

Lexo më shumë »