Thursday , May 19 2022

Bypass-i i Elbasanit, lehtëson trafikun dhe nxit turizmin në Shushicë. Ja kur do të ndërtohet

Advertisement

Bypass-i i Elbasanit jo vetëm do të lehtësojë trafikun në qytetin e Elbasanit, por do ta kthejë Shushicën në një destinacion të Tiranës në fundjavë. Kështu u shpreh kryetari i grupit parlamentar të Partisë Socialiste, Taulant Balla duke iu referuar këtij investimi të rëndësishëm për Elbasanin.

Bypass-i i Elbasanit është domosdoshmëri, edhe për shkak të transformimit të madh të infrastrukturës. Ndaj edhe më herët, Balla e ka cilësuar atë si një ndër prioritetet e mandatit 2021-2025.

Këto investime, sipas tij, do ta kthejnë Elbasanin në një atraksion turistik në fundjavë edhe për Tiranën.

Sipas kryetarit të bashkisë Elbasan, Gledian Llatja, bypass-i i Elbasanit është një projekt ambicioz infrastrukturor që do të largojë të gjitha mjetet e rënda nga qyteti dhe do t’i japë aksit nacional Tiranë – Durrës – Elbasan një koncept të ri të zhvillimit të integruar urban dhe rural.

Ai tha se “projekti i dakordësuar nga ekspertë të Komitetit Evropian i jep zgjidhje trafikut të rënduar në unazën e qytetit, duke krijuar një aks të ri për mjetet e tonazhit me kalim pas Kombinatit Metalurgjik në drejtim të Shushicës e Labinotit Fushë në drejtim të Librazhdit”.

Advertisement