Monday , May 23 2022

Greqia hap kufijtë por jo të gjithë mund të hyjnë, ja kushti që duhet të plotësoni

Advertisement

Greqia ka vendosur të hapë kufijtë për turistët nga vendet e Bashkimit Europian, për të shpëtuar një dështim të dytë radhazi të një prej sektorëve më të rëndësishëm ekonomikë të vendit. Por, megjithatë, dyert nuk janë të hapura për të gjithë. Zv/ministrja e Turizmit, Sofia Zacharaki u shpreh se nga 14 maji, turistët nga BE do të kenë mundësi të kalojnë pushimet në Greqi pa karantinë, me kushtin e vetëm që të jenë të vaksinuar ose një test negativ PCR.

 “Pushuesit ose do të duhet të jenë të vaksinuar ose të tregojnë një test negativ PCR të koronavirusit. Pas kësaj, ata do të jenë të lirë të pushojnë në Greqi. Kjo rregullore do të zbatohet gjithashtu për disa shtete joanëtare të BE-së përfshirë Serbinë dhe Britaninë e Madhe”, tha zv/ministrja.

Po ashtu karantina është hequr dhe për vizitorët nga Izraeli, vend i cili ka ecur më mirë se shumë të tjerë me procesin e vaksinimit.

Advertisement