Tuesday , May 17 2022

As që na kishte shkuar në mendje: Tri kokrra në ditë dhe do të na kujtoni për rezultatet. Provojeni qe sot

Advertisement

Hurmat arabe janë fruta të vogla ekzotike e cila është quajtur Phoenix Dactyliferam, të përhapura në Lindjen e Mesme dhe në Afrikën e Veriut, nga kohët e lashta janë të çmuara për shijen e tyre unike të ëmbël. Por jo të gjithë e dinë se përveç të qenit shumë të mira dhe të shijshme ato gjithashtu kanë shumë virtyte që mund të sjellin përfitime të mëdha për shëndetin tonë.

Këtu janë virtytet e hurmave:

Ato ndihmojnë për ta mbajtur zemrën – Ato përmbajnë shumë kalium, mineral që ndihmon për të ndihmuar zemrën në kryerjen e funksioneve të sajj. Për këtë qëllim, ajo do të ishte ideale për të konsumuar hurma në mëngjes, kur zgjoheni, pas mbajtjes tyre zhytur në ujë gjatë gjithë natës.

Forcojnë sistemin imunitar dhe sistemin skeletik- Ato përmbajnë përveç kaliumit gjithashtu hekur, bakër, magnez dhe selen, subst. anca që forcojnë sistemin imunitar.

Furnizojnë me energji– Në qoftë se në mes të pasdites ju ndiheni i lodhur dhe i rra skapitur, mos pini një pije energjike, por përtypni tri hurma. Ato do t’ju japin energji te papare!

Ato nxisin tretjen– Hurmat janë fruta me shumë fibra të tretshme, të cilat shërbejnë për t’i siguruar zorrëve funksionin e duhur, dhe përveç kësaj të shërbejë gjithashtu për të mbajtur nën kontroll çdo episod të dia rresë, si prodhimin e bak. tereve të mira në zorrë.

Advertisement