Tuesday , May 17 2022

Pas mësuesve, ja kush e ka radhën të vaksinohet../ Tomini jep detajet

Advertisement

Krahas vaksinimit të moshuarve, dhe me pas të mësuesve, në Shqipëri do të nisë vaksinimi i gazetarëve dhe policëve. Lajmi u bë i ditur nga Eugena Tomini, e cila tha se grupi i gazetarëve dhe ai i policisë së shtetit konsiderohen si pjesë e shërbimeve kritike.

“Sipas planit kombëtar, gazetarët, policia e shtetit dhe të gjithë ata që hyjnë në shërbime kritike do vaksinohen. Është e planifikuar që vaksinimi për këto grupe të fillojë menjëherë pasi të mbarojë vaksinimi i mësuesve.”

Sa i përket vaksinës ruse Sputnik V, Tomini u shpreh se “një vaksinim i sigurt dhe cilësor është objektivi ynë kryesor, për të arritur këtë objektiv sigurisht që alternativat janë më të ndryshme dhe do përdoren të gjitha manyrat për të pasur një vaksinim të sigurtë dhe të shpejtë”, tha Tomini për Klan. “Pritet nga mesi i Prillit të kemi sasinë e vaksinave Covax, do të jenë 80,000 doza”, u shpreh zv.ministrja.

Advertisement