Friday , May 20 2022

Fqinjët lirojnë masat anti-Covid dhe zbusin shtetrrethimin, çfarë hapet dhe kur

Advertisement

Autoritetet në Greqi kanë lehtësuar masat anti-Covid, të vendosura pak javë më parë pas rritjes së lartë të numrit të infektimeve. Mediet e huaja raportojnë se duke nisur nga 22 marsi do të hapen qendrat estetike dhe parukeritë. Po ashtu duke nisur nga kjo fundjavë do të lejohet qarkullimi në fashën kohore 05:00-21:00. Pritet që nga fundi i Marsit në farmaci do ketë teste të shpejta për qytetarët që duan të bëjnë testin e Covid-19, dhe kjo do të ofrohet falas.

Konkretisht, Z. Hardalias njoftoi se pas takimit të specialistëve të sëmundjeve infektive, u bënë sugjerime për një relaksim të masave në zona të veçanta.

-Ndalim uniform i trafikut për të gjithë territorin, nga ora 21:00 deri në 05:00 nga e Shtuna 20 Mars;

-Rihapja e parukerive me protokolle të rrepta nga e hëna, 22 mars;

-Rihapja e Vendeve Arkeologjike me një maskë të detyrueshme dhe deri në tre persona, përveç nëse është një familje, në këmbë pa përdorur një automjet;

-Rihapja e Parqeve Publike deri në tre persona, me maskë të detyrueshme dhe në këmbë pa përdorimin e automjetit;

-Frekuentimi në Katedralen e secilës komunë, me një kufi prej 20 besimtarësh. Përdorimi i detyrueshëm i një maske dhe testet e detyrueshme mbi priftërinjtë dhe këngëtarët nën përgjegjësinë e Dioqezës, për tre festat e mëposhtme: E diela Ortodokse, Lajmërimi i Virgjëreshës, Përshëndetjet e Dytë’

-Peshkimi amator është i lejuar me një varkë të vogël ose nga bregu, në komunat bregdetare duke përdorur kodin 6 dhe E9 që provon vendbanimin;

Cilat zona mbeten në “të kuqen e thellë”

Pastaj, z. Hardalias iu referua tablosë epidemiologjike në vend. Bazuar në të dhënat për koronavirusin në dispozicion të ekspertëve dhe qeverisë, u vendos se cilat zona do të mbeten në “të kuqen e thellë” në hartën epidemiologjike, por gjithashtu cilat treguan përmirësim dhe do të dalin prej tij duke shkuar në të kuqe.

Advertisement