Wednesday , June 29 2022

Kur do të shpëtojmë përfundimisht nga koronavirusi? Parashikimet nuk janë të mira- flet Pipero

Advertisement

Mjeku Pëllumb Pipero, i ftuar në emisionin “Zonë e Lirë”, u pyet se sa mund të zgjasë pandemia dhe tha se me virusin mund të bashkëjetojmë deri në vitin 2023. “Është e vështirë që të bëjmë parashikime, por dhe një vit e gjysmë besoj. Kjo pandemi do na shoqërojë së paku 1 vit e gjysmë, por dhe më shumë. Me virusin mund të bashkëjetojmë dhe deri në vitin 2023. Kjo varet dhe nga virusi, pasi mund të pësojë mutacion”, tha mjeku.

Më tej Pipero ka folur dhe për vaksinën, duke u shprehur se nuk mund të bëhet me forcë por qytetarët të jenë të lirë të zgjedhin nëse duan ta marrin apo jo.

“Jam kundër përdorimit të forcës për bërjen e vaksinës. Vaksina duhet të bëhet vullnetarisht dhe jo me ligj. Por janë disa shtresa të shoqërisë që kanë më shumë rrezik, rekomandohet që të bëjnë vaksinën, por sërish jo forcërisht”, shtoi mjeku.

Advertisement