Monday , May 16 2022

Ilaçi ‘magjik’ mposhtë koronavirusin në Itali, kura për artritin aplikohet tek 250 pacientë të tjerë

Advertisement

Pas kurimit të dy prej tyre, enti publik Italian për Ilacet, pranë Ministrisë së Shëndetësisë ka autorizuar nisjen e përdorimit të ilacit Tocilizumab në 250 pacientë të prekur nga koronavirus.

Ilaçi Tocilizumab vijon të japë efeke pozitive dhe të përmirësojë pacientët e prekur nga Covid-19 në Itali. Pas kurimit të dy prej tyre, enti publik Italian për Ilacet, pranë Ministrisë së Shëndetësisë ka autorizuar nisjen e përdorimit të ilacit Tocilizumab në 250 pacientë të prekur nga koronavirus.

“Tocilizumab, informon ajo, nuk është një ilac antiviral, por vepron në infeksionet kronike e zvogëlon rrezikun tek pacientët me coronavirus që kanë probleme me frymëmarrjen, e kurohen në terapi intensive. Kjo kurë është shenjë e shpresës së fortë për të gjithë ne, deri sa të kemi një vaksinë të pantentuar për Covid 19.

Eshtë dëshmi e angazhimit të madh të mjekëve e studiuesve për të mposhtuar këtë virus e që bëjnë sistemin shëndetësor italian një ekselencë në të gjithë botën,”– shprehet Kryetarja e Komisionit të Shëndetësisë e Cështjeve Sociale në Parlamentin italian, Marialucia Lorefice.

Përdorimi do të nisë tek pacientët në spitalin e Bergamos ku emergjenca është majft prekupuese dhe në spitale të tjera italiane. Vetëm para tre ditësh, mediat italiane raportuan se Institui i tumoreve në Napoli ka nisur kurimin e dy pacientëve të infektuar me koronavirus me një ilaç që lufton artritin dhe Reumatizmën. Dy pacientët që e kanë marrë ilaçin e quajtur ‘Tocilizumab’, kanë shfaqur përmirësime të dukshme brenda 24 orëve.

Advertisement